Европейската комисия прие . Предложението е съсредоточено върху висшите интереси и

...
Европейската комисия прие . Предложението е съсредоточено върху висшите интереси и
Коментари Харесай

ЕК предлага нови правила за признаването на произхода между държавите членки

Европейската комисия прие .

Предложението е концентрирано върху висшите ползи и правата на детето. С него ще се обезпечи правна изясненост за всички типове фамилии, които се намират в трансгранична обстановка в границите на Европейски Съюз, било тъй като се реалокират от една страна членка в друга за пътешестване или престояване, или тъй като имат членове на фамилията или имущество в друга страна членка. Един от основните аспекти на предлагането е, че произходът, открит в една страна — членка на Европейски Съюз, следва да бъде приет във всички останали страни членки, без да се постанова специфична процедура.

С днешното предложение на децата, намиращи се в трансгранична обстановка, се дава опция да се възползват от правата, произлизащи от произхода според националното право, по въпроси като заместничество, прехрана, настойничество или правото на родителите да работят като законни представители на детето (по въпроси, свързани с образованието или здравето).

Комисията одобри през днешния ден и , по-специално тяхната самостоятелност, запаси и пълномощия, тъй че те да могат да се борят по-ефективно с дискриминирането в Европа. Органите по въпросите на равенството са от значително значение за подкрепяне на жертвите на дискриминация и за гарантиране, че законодателството на Европейски Съюз в региона на недискриминацията се ползва на място. С новото законодателство ще се подсигурява, че органите по въпросите на равенството могат да разпрострат цялостния си капацитет. С него ще се обезпечи по-добра отбрана за жертвите на дискриминация и ще се способства за предотвратяването на дискриминирането.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР